Mijn verhaal

Van jongs af aan heb ik me aangepast aan wat ik dacht dat anderen graag van me wilden zien. Een levendig meisje veranderde langzaamaan in een onzekere volwassene die alles aan zichzelf afwees en wilde voldoen aan de verwachtingen van de buitenwereld. Hierdoor raakte ik de verbinding met mezelf kwijt en begon ik steeds meer te leven vanuit mijn hoofd. 

Door in gedachten alles te beredeneren en te analyseren dacht ik grip te kunnen krijgen op het leven. Deze sterke behoefte aan controle en zekerheid leidde tot vele angsten, depressiviteit, obsessief gedrag, hypochondrie en chronische slapeloosheid. Toen ik ook op werkgebied in een omgeving belandde die niet bij me paste, kreeg ik een zware burn-out. Ik ervaarde leven als een voortdurend gevecht.

Ondanks een lange zoektocht naar passende hulp en een antwoord op de vraag ‘wie ben ik?!’ vond ik nergens herkenning en hielden mijn klachten aan. Toen ik per toeval op YouTube een video bekeek waarin ik een ervaringsdeskundige coach hoorde spreken wist ik meteen, ‘dit is het!’. Er was een enorme blijdschap omdat ik direct herkende waar hij het over had. Onder zijn begeleiding heb ik mezelf kunnen bevrijden van hardnekkige patronen, overtuigingen en conditioneringen die het van mij hadden overgenomen. 

Door wat mij is overkomen is er een sterke focus op persoonlijke
ont-wikkeling. Hierdoor ben ik in staat om jou te helpen doorzien dat je niet bent wie je dénkt te (moeten) zijn. Met alle liefde begeleid ik jou om weer op jezelf te leren vertrouwen en niet langer een gevangene te zijn van je gedachten.

 ‘Je kunt beter afgewezen worden om wie je werkelijk bent, dan geaccepteerd worden om wie je niet bent.’

Annemarie Postma